Fysio/manueeltherapie

Home / Fysio/manueeltherapie

Art-Fysio Almere – Parkwijk

Remko Bijlsma is fysiotherapeut en oedeemtherapeut in hart en nieren sinds 1996. Zijn specialisaties zijn revalidatietrajecten, oedeemtherapie (lymfedrainage) en behandeling van mensen met Parkinson en Claudicatio intermittens. Remko is als vrijwilliger verbonden aan Parkhuys Almere. Elke week geeft hij belangeloos de bewegingslessen “Klein Beginnen”, een oefengroep voor (ex) kankerpatiënten en chronisch zieken die in een prettige omgeving hun conditie willen verbeteren.

 

Evert Timmerman is fysiotherapeut sinds 2002 en heeft zich o.a. gespecialiseerd in schouderklachten. De schouder is een complex gewricht, het is vaak lastig een diagnose te stellen. Evert heeft inmiddels mensen uit het hele land van complexe schouderklachten afgeholpen. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in shockwave therapie en behandeling van het carpaal tunnel syndroom. Ook golfers zijn bij hem aan het juiste adres. Vanuit de principes van BACKtoGolf analyseert hij het effect en de gevolgen van de golfswing op het menselijk lichaam. Hierdoor kunnen golfblessures optimaal worden behandeld (bijvoorbeeld blessures aan elleboog, schouder, heup etc.). Sport zit Evert in het bloed: hij is naast ondernemer en fysiotherapeut, tevens hoofd medische zaken van VV Hoogland.

 

Rene van de Coevering is manueel therapeut. Sinds de jaren 60 bestaat een loting voor de studie geneeskunde. Tijdens het wachten op een plek heeft René fysiotherapie gestudeerd. Na de 4e keer kon hij beginnen met geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarna heeft hij op enkele werkadressen een vaste baan gehad. In 1999 is hij als zelfstandige verder gegaan.

Naast zijn werk heeft hij zich verdiept in de orthopedische geneeskunde. Tot ongeveer eind 1980 verwees de huisarts bijvoorbeeld “tenniselleboog, gaarne 6x oefentherapie”. Dit was de eerste opleiding waarin een fysiotherapeut leerde zelf een diagnose te stellen. En behandelplan te maken. In 2007 is hij gestart met echografie. Oppervlakkige letsels zijn hiermee goed te zien. Vaak met meer details dan beelden van een gemiddeld MRI apparaat.

 

Fysio in motion – Almere Poort

Paul de Bakker Sinds  2011 ben ik in dienst gegaan als fysiotherapeut bij Art Fysio in Almere. Hier heb ik de kans gekregen om mij verder te kunnen ontwikkelen tot de therapeut die ik nu ben.

Tijdens de 7,5 jaar dat ik hier werkzaam ben geweest heb ik vele cursussen mogen volgen. Daarbij heb ik ook mijn specialisatie tot Handtherapeut kunnen doen. Door mijn specialisatie werk ik nu veel samen met verschillende hand-pols specialisten en behoor ik tot het Hand-Pols Netwerk Almere. In mei 2018 ben ik gestart met mij eigen praktijk Fysio in Motion in de oude vestiging van Art Fysio op de Odinstraat 7 in Almere Poort.