Vergoeding

Home / Oefentherapie / Vergoeding

Basisverzekering 

De basisverzekering van de zorgverzekering vergoed voor oefentherapie het volgende: voor kinderen t/m 17 jaar 2 x 9, dus in totaal 18 behandelingen. Voor mensen met een chronische aandoening alle behandelingen vanaf de 20e behandeling. De eerste 20 behandelingen kunnen door de aanvullende verzekering worden vergoed. Anders zijn deze voor eigen rekening. De chronische aandoening moet voorkomen op de lijst Borst. Deze is op te vragen via je zorgverzekeraar.

 

Aanvullende verzekering

Uit de aanvullende verzekering worden behandelingen vergoed: voor kinderen t/m 17 jaar vanaf de 19e behandeling. Voor mensen met een chronische aandoening vanaf de 20e behandeling. De behandelingen van niet-chronische aandoeningen/klachten van volwassenen.

De mate waarin behandelingen vergoed worden, is verschillend per pakket en per zorgverzekeraar. Dit kunt je nakijken in je polisvoorwaarden. Ik heb met praktisch alle zorgverzekeringen een contract afgesloten.

 

Tarief behandeling oefentherapie (30 minuten):

Het tarief voor verzekerden is vastgesteld op 28,75 euro niet alle zorgverzekeraars vergoeden dit bedrag 100% in dat geval word er een eigen bijdrage per behandeling berekend.

Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt wordt de therapie niet vergoed. In dit geval moet je de behandeling zelf betalen. Hieronder staan de tarieven wanneer je niet aanvullend verzekerd bent of wanneer je geen recht meer hebt op behandelingen vanuit de aanvullende verzekering.

 

Behandeling in de praktijk: € 30,00

Behandeling aan huis: € 45,50

Eenmalig consult: € 55,00

Screening zonder verwijzing: €13,25

Eenmalig onderzoek en rapportage: €55,50