Oefentherapie

Home / Oefentherapie

Wat is Oefentherapie Mensendieck

Lopen, zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten zoals reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun lichaam. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van je eigen bewegingsmogelijkheden. Hierbij wordt rekening gehouden met je situatie in het dagelijks leven zoals werk, hobby’s en sportactiviteiten.

Oefentherapie Mensendieck richt zich op het gehele lichaam en niet alleen op de plek waar de klacht zit. Je volgt een behandelprogramma dat voor jou op maat gemaakt is. Een blijvende verbetering van je houdings-en bewegingspatroon staat hierbij centraal. Dit programma bestaat uit lichamelijke oefeningen tezamen met houdings- en bewegingsadviezen. Resultaat: het verminderen of verhelpen van bestaande klachten en het voorkomen van klachten op langer termijn.

 

Bewust bewegen

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag en de ontwikkeling daarvan! Als oefentherapeut maak ik je bewust van je houding en manier van bewegen in relatie tot je klachten. Maar ook de manier waarop jij en je lichaam reageerd op pijn, (over-)belasting en spanningen/stress. Je gaat op zoek naar de oorzaak van je klachten en leert je klachten te begrijpen. Daardoor ga je bewuster om met je lichaam. Je zal merken dat je steeds vaker en op den duur automatisch kiest voor een betere houding en manier van bewegen. Zo ben je dus uiteindelijk zelf in staat je klachten te verhelpen, te verminderen of onder controle te houden.

 

De oefentherapeut: COACH IN HOUDING & BEWEGING!